Boller med havregryn og hørfrø

Koldhævede boller

Disse lækre boller er et garanteret hit på morgenbordet. Det kraftige manitobamel, der er en type hvedemel, giver et luftigt brød med en sprød skorpe.

Nogle kalder dem brusebadsboller, fordi du kan sætte dem i ovnen, mens du nynner under dit morgenbad, og så dufter hele huset af nybagte boller, når badet er slut. Det er god morgenmad, selv på travle morgener!

Vild med koldhævede boller på morgenbordet? Prøv også denne version med mysli og tranebær.

Koldhævede boller med havregryn og hørfrø

Tid: 15 minutter. Hævetid: Mindst 10 timer eller natten over + 30 minutter. Bagetid: 20 minutter. Antal: 10-12 boller

Det skal du bruge:

  • 15 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 tsk. flydende honning
  • 2 tsk. salt
  • 100 g havregryn
  • 40 g hørfrø
  • ca. 300 g manitobamel

Drys:

  • havregryn
  • hørfrø

Sådan bager du koldhævede boller:

  1. Opløs gæren i vand i en skål. Rør yoghurt, honning, salt, havregryn og hørfrø i. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen, og rør godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havregrød.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 10 timer, eller natten over.
  3. Læg bagepapir i en bradepande. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd. Sæt dem tæt sammen i bradepanden, så de vokser sammen under bagningen. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  4. Tænd ovnen på 220°. Pensl bollerne med vand, og drys med havregryn og hørfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl på en rist.

Prøv også disse ekstra søde og bløde boller med chokolade!