Søde og salte nødder og mandler

Søde og salte nødder

Sprøde mandler og nødder, hvad enten de 
er søde, salte eller begge dele som her, er altid en herlig måde at byde gæsterne velkomne på.

Søde og salte nødder og mandler en er nem og lækker snack, som egner sig fortrinligt sammen med et glas bobler, som eftermiddagssnack til kaffen eller en søndag aften i sofaen. Lav gerne rigeligt, de er hurtigt væk!

Søde og salte mandler og nødder

Tid: 30 minutter. Trækketid, 
mandler: 30 minutter. Ovntid: 10-15 minutter. Antal personer: 4

De søde og salte nødder er en perfekt snack - se 10 andre gode snacks her!

Søde nødder: 

  • 200 g hasselnødder

  • 1½ dl vand

  • 2 dl sukker

Salte mandler: 

  • 3 dl vand

  • 1 dl salt

  • 200 g mandler

Sådan gør du:

  1. Søde nødder: Skyl hasselnødderne, og tør dem i et viskestykke. Bring vand, sukker og hassel-
nødder i kog på en dyb (sautere-)pande. Rør af og til i nødderne. Når sukkermassen begynder at blive sej, skal du røre hele tiden. Når alt vandet er fordampet, og der lægger sig en sukkermasse omkring nødderne, skal du tage panden af blusset og hælde nødderne over på en tallerken eller 
et skærebræt beklædt med bagepapir. Lad nødderne køle af.

  2. Salte mandler: Bring vand og salt i kog i en gryde. Tag gryden af blusset, når saltet er opløst, og hæld mandlerne i. Lad dem trække i vandet i 30 minutter, og tør dem derefter i en 150° varm ovn i 10-15 minutter, til de er helt hvide. Lad mandlerne køle af, og servér dem sammen med de søde nødder og velkomstdrinken.

Tip: Servér nødderne i små portionsposer med navn og måske en sød hilsen på. Så kan du bruge poserne som bordkort ved hver tallerken til dit næste middagsselskab.

 

I SPIS BEDRE er der altid masser af god inspiration til både snacks, bagværk, hverdagsmad, gæstemad og meget mere. Bliv abonnent og få magasinet i postkassen hver måned!

Abonnement