Rødkålssalat med linser og appelsin

Rødkålssalat med linser og appelsin

Linser og kål giver en frisk og fyldig rødkålssalat, som mætter godt!

En nem og lækker rødkålssalat, som passer godt året rundt, men særligt til efteråret og vinterens lidt tungere retter. 

Prøv også: Sprød rødkålssalat med fennikel og abrikoser 

Rødkålssalat med linser og appelsin 

Tid: 25 minutter. Antal personer: 6
  • 200 g grønne linser, fx fra Puy
  • 2 appelsiner
  • 3 stilke bladselleri
  • 200 g frisk rødkål
  • 1 bolsjebede
  • 1 bundt mynte
Nøddeoliedressing:
  • 6 spsk. hasselnøddeolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde: 

  1. Skyl linserne med koldt vand i en sigte. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er netop møre. Hæld vandet fra, og afkøl dem under koldt vand i en sigte.
  2. Skræl appelsinerne, og skær dem i tern. Rens bladselleri, og skær dem i små tern. Snit rødkål helt fint. Skræl bolsjebeden, og skær den i tynde skiver. Skær herefter skiverne i tynde stave. Bland linser og grøntsager på et fad, og drys med hakket mynte.
  3. Nøddeoliedressing: Rør ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salaten.

Flere lækre salater - se her!