Rabarbermuffins med mandler

De luftige og syrlige muffins bliver fuldendt af deres knasende indre.

Rabarber er en forårsklassikker, og hvor har vi glædet os til at få de friske rabarber ind i køkkenet igen. Disse luftige muffins lader den syrlige smag komme helt til sin ret. 

Er du vild med rabarber? - Se vores 5 bedste opskrifter med rabarber!

Rabarbermuffins med mandler

Tid: 20 minutter. Bagetid: 25 minutter. Antal: 12 stk.

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2-3 stilke rabarber
  • 12 mandler
  • 12 muffinforme af papir

Sådan laver du rabarbermuffins:

  1. Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse.
  2. Tilsæt hvedemel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker. Pisk æggene i 1 ad gangen.
  3. Fordel halvdelen af dejen i de 12 muffinforme.
  4. Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Tryk et par rabarberstykker ned i hver muffinform, og fordel resten af dejen ovenpå.
  5. Tryk 1 rabarberstykke og 1 mandel ned i toppen af hver muffin.
  6. Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og faste.

Prøv også:
Skræl lange spåner af rabarberstilke, og bind en fin rabarbersløjfe omkring hver muffin. Servér hver enkelt kage som en lille, lækker pakke.