Karameller med lakrids og citron

Karameller med lakrids og citron

Drop de knitrende slikposer fra supermarkedet, og lav i stedet dine egne kvalitetslækkerier af de bedste ingredienser. Chokoladebloggeren Maja Ambeck Vase viser, hvordan du laver hjemmelavede karameller med lakrids og citron!

Kombinationen af den stærke lakrids, syrlige citron og søde karamel er vanedanende god. Konsistensen er dejlig blød, og karamellerne passer perfekt til eftermiddagskaffen. Hvis der skal kræses ekstra meget, kan man med fordel rulle karamellerne i frysetørret hindbær- eller solbærpulver for et ekstra tvist.

Prøv også: Fudge med karamel

Karameller med lakrids og citron

Tid: 30 minutter. Hviletid: Natten over. Antal: 20-30 stk.

• 3 dl piskefløde

• 150 g sukker

• 80 g glukosesirup

• 2 tsk. rålakridspulver

• 1-2 tsk. fintrevet skal af 1 usprøjtet citron

Sådan laver du karameller med lakrids og citron:

1. Bland fløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog. Lad blandingen koge ved middel varme i ca. 30 minutter, til karamelmassen er gylden og tyktflydende og har en temperatur på ca. 120° (mål gerne temperaturen med et sukker- eller stegetermometer). Tag gryden af varmen, og rør lakridspulver og fintrevet citronskal i.

2. Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 10 x 10 cm) beklædt med bagepapir. Sæt den i køleskabet natten over.

3. Skær karamelmassen ud i små firkanter, og pak dem ind i pergamentpapir. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Vi har samlet ti bud på søde sager med karamel, du bare må prøve!

Tip: Ønsker du lidt hårdere karameller, så tag først karamelmassen af varmen, når temperaturen er 130°.