Rund sneglekage med banan og kanel

Rund sneglekage med banan og kanel

Denne skønne sneglekage gemmer på et lækkert fyld af banan, kanel og smør. Vi lover, at den bliver et hit - hos såvel store som små!

Den skønne sneglekage laves af en gærdej, der også kan bruges til boller. Lav gerne en dobbeltportion af dejen, så der både bliver til hjemmebagte boller og sneglekage til eftermidagskaffen. 

Rund snegelekage med banan og kanel

Tid: 30 minutter. Hævetid: 1½ time + 20 minutter. Bagetid: 30 minutter. Antal: Ca. 8 stykker

  • 1 portion grundopskrift til "Bløde hvedeboller" - Se opskriften her
  • en spingform, 24-28 cm i diameter
  • 2 modne bananer
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 æg til pensling
  • 2 spsk sukker til at drysse med

Sådan gør du:

  1. Lav 1 portion grundopskrift til "Bløde hvedeboller", og lad den hæve 1½ time som beskrevet i opskriften.
  2. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til et rektangel på et meldrysset bord. Mos bananerne med en gaffel. Smør det bløde smør ud på dejen, og fordel bananmosen ovenpå. Drys med sukker og kanel.
  3. Rul dejen sammen som en roulade fra den lange led, og skær den 8 lige store stykker. Læg sneglene tæt sammen i bunden af en smurt springform, læg et fugtigt, rent viskestykke over, og lad kagen hæve i 20 minutter.
  4. Tænd ovnen på 200º. Pensl sneglekagen med sammenpisket æg, og drys med sukker. Bag sneglekagen i ovnen i ca. 30 minutter.