Vi har tryllet den farvefine og evigt populære jordbærtærte om til en saftig mazarinkage med hvid chokoladecreme, røde hindbær og grønne pistacienødder.
Mazarin med hindbær, pistacienødder og hvid chokoladecreme
Tid: 30 minutter. Afkøling, creme: Mindst 4 timer. Bagetid: 35-40 minutter. Antal personer: 8
Mere mazarin? Prøv vores mazarinkager med appelsin og chokolade
Det skal du bruge til mazarinkagen:
Mazarin med pistacienødder:
• 150 g marcipan
• 150 g blødt smør
• 150 g sukker
• ¼ tsk. salt
• 3 æg
• 60 g usaltede pistacienøddekerner
• en rund tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Er du mere til jordbær? Så lav en jordbærlagkage med creme
Hvid chokoladecreme med skyr:
• 100 g hvid chokolade
• 1½ dl piskefløde
• 100 g skyr
Pynt:
• 250 g friske hindbær
• 15 g usaltede pistacienøddekerner
Prøv noget nyt: Pizza med laks, fennikel og kartoffel
Sådan laver du mazarinkagen:
- Hvid chokoladecreme med skyr: Hak hvid chokolade groft, og læg den i en skål. Hæld fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld straks den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er helt smeltet. Sæt chokoladecremen i køleskabet i 1 time. Rør den kolde chokoladecreme sammen med skyr. Sæt cremen tilbage i køleskabet i mindst 3 timer.
- Mazarin med pistacienødder: Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan sammen med smør, sukker og salt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Blend pistacienødderne i en minihakker til groft mel, og vend det i dejen til sidst. Fordel dejen i den smurte tærteform, og bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter. Afkøl kagen i formen på en rist, og sæt den herefter gerne på køl.
- Pisk den hvide chokoladecreme igennem med en elpisker, så den bliver luftig. Smør cremen på toppen af den afkølede mazarin i et jævnt lag.
- Læg hindbærrene på kagen i et flot mønster, og pynt med finthakkede pistacienøddekerner.
Tip: Skyr er et islandsk surmælksprodukt med et højt indhold af protein og et lavt fedtindhold. Fås i supermarkedet og kan evt. erstattes med græsk yoghurt 10 %.