Mazarin med hindbær og hvid chokoladecreme

Mazarin med hindbær og hvid chokoladecreme

Hvis du skal servere kage for dine gæster, kan vi varmt anbefale denne smukke og meget velsmagende kage. Få opskriften på en saftig mazarin med hindbær og hvid chokoladecreme!

Vi har tryllet den farvefine og evigt populære jordbærtærte om til en saftig mazarinkage med hvid chokoladecreme, røde hindbær og grønne pistacienødder.

Mazarin med hindbær, pistacienødder og hvid chokoladecreme

Tid: 30 minutter. Afkøling, creme: Mindst 4 timer. Bagetid: 35-40 minutter. Antal personer: 8

Mere mazarin? Prøv vores mazarinkager med appelsin og chokolade

Det skal du bruge til mazarinkagen:

Mazarin med pistacienødder:

• 150 g marcipan

• 150 g blødt smør

• 150 g sukker

• ¼ tsk. salt

• 3 æg

• 60 g usaltede pistacienøddekerner

• en rund tærteform med løs bund, 20 cm i diameter

Er du mere til jordbær? Så lav en jordbærlagkage med creme

Hvid chokoladecreme med skyr:

• 100 g hvid chokolade

• 1½ dl piskefløde

• 100 g skyr

Pynt:

• 250 g friske hindbær

• 15 g usaltede pistacienøddekerner

Prøv noget nyt: Pizza med laks, fennikel og kartoffel

Sådan laver du mazarinkagen:

  1. Hvid chokoladecreme med skyr: Hak hvid chokolade groft, og læg den i en skål. Hæld fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld straks den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er helt smeltet. Sæt chokoladecremen i køleskabet i 1 time. Rør den kolde chokoladecreme sammen med skyr. Sæt cremen tilbage i køleskabet i mindst 3 timer.
  2. Mazarin med pistacienødder: Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan sammen med smør, sukker og salt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Blend pistacienødderne i en minihakker til groft mel, og vend det i dejen til sidst. Fordel dejen i den smurte tærteform, og bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter. Afkøl kagen i formen på en rist, og sæt den herefter gerne på køl.
  3. Pisk den hvide chokoladecreme igennem med en elpisker, så den bliver luftig. Smør cremen på toppen af den afkølede mazarin i et jævnt lag.
  4. Læg hindbærrene på kagen i et flot mønster, og pynt med finthakkede pistacienøddekerner.

Tip: Skyr er et islandsk surmælksprodukt med et højt indhold af protein og et lavt fedtindhold. Fås i supermarkedet og kan evt. erstattes med græsk yoghurt 10 %.