Lakridskage

Lakridskage

Hvis du er til lakrids, er du nødt til at prøve denne lakridskage!

Lakridskage

Kagen minder om en brownie, fordi den er brun og har samme karakteristiske, seje krumme som en brownie. Men den indeholder hverken chokolade eller kakao - det er lakridspulver, som giver smag og farve!

Tid: 15 minutter.
Bagetid: 25 minutter.
Antal stykker: 35 små kvadrater

• 225 g smør
• 450 g brun farin
• 3 æg
• 3 spsk lakridspulver
• 270 g hvedemel
• 1½ tsk bagepulver
• mellemstor bradepande (25 x 35 cm)
• bagepapir

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 180°. Beklæd bradepanden med bagepapir.
2. Smelt smør og brun farin i en gryde ved svag varme. Lad det køle lidt af.
3. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med den afkølede smørblanding. Tilsæt lakridspulver, og pisk videre. Sigt hvedemel og bagepulver i smørblandingen, og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn.
4. Fordel dejen i bradepanden, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
5. Lad kagen afkøle, og skær den ud i 35 stykker på 5 x 5 cm.

Tips: Lakridspulver kan bl.a. købes i visse helsekostbutikker og på nettet (fx specialkoebmanden.dk og loegismose.dk).