Kanelsnegle i luksus-udgave

Kanelsnegle i luksus-udgave

Har du også et blødt punkt for nybagte kanelsnegle med masser af fyld? Så har du fundet den helt rigtige opskrift! Denne udgave er ekstra lækker, fordi der er tilsat marcipan til remoncen. Så bliver det ikke meget mere overdådigt!

Kanelsnegle er fyldt med gode sager, men er små og delikate – så spis gerne mere end én! Du kan også lave dem som én stor kanelsnegle-kage - se tip nederst på siden.

Kanelsnegle med marcipanremonce

Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 1 time. Bagetid: 12 minutter. Antal: 14-16 små kanelsnegle

Hvis du kan lide kanelsnegle, kan du helt sikkert også lide kanelsnurrer

Det skal du bruge til kanelsnegle:

• 1 dl mælk

• 25 g gær

• 250 g hvedemel

• 1 æg

• ½ tsk. stødt kanel

• ⅓ tsk. stødt kardemomme

• ¼ tsk. salt

• 25 g sukker

• 50 g smør

Marcipanremonce:

• 75 g marcipan

• 75 g blødt smør

• 75 g brun farin

• 1 spsk. stødt kanel

Pensling og pynt:

• 1 æg

• 2 spsk. rørsukker

• 75 g flormelis

• ca. 2 spsk. vand

• 1-2 spsk. frysetørrede hindbær

Prøv også: Lynhurtige scones med lemoncurd

Sådan laver du kanelsnegle:

  1. Gærdej: Lun mælken. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Rør halvdelen af melet i lidt ad gangen. Tilsæt æg, kanel, kardemomme, salt og sukker. Skær smørret i små tern, og rør det i. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter et lunt sted.
  2. Marcipanremonce: Riv marcipanen på den fine side af et rivejern. Pisk marcipan sammen med smør, farin og kanel.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel (25 x 35 cm) med en tykkelse på ½ cm. Smør remonce på i et jævnt lag. Rul dejen stramt sammen, og skær den ud i 14-16 lige tykke skiver.
  4. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  5. Pensling: Pensl sneglene med sammenpisket æg, og drys et tyndt lag rørsukker ovenpå. Bag sneglene i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Afkøl helt.
  6. Pynt: Rør flormelis og vand til en tyk glasur. Dekorér kanelsneglene med glasur, og drys med frysetørrede hindbær.

Tip: Tryl kanelsneglene om til en ekstra snasket kanelsneglekage med bløde kanter og masser af kanelkrydret marcipanremonce. Følg opskriften fra trin 1-3, men skær kun 10-12 snegle, så de bliver lidt tykkere. Læg dem i en lille springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir med lidt mellemrum mellem hver snegl. Lad kanelsneglekagen efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Pensl kagen med 1 sammenpisket æg, og drys med et tyndt lag rørsukker. Bag kagen ved 200° i ca. 15 minutter, og lad den køle helt af. Rør evt. 1 tsk. kakaopulver i glasuren, og pynt sneglekagen med glasur.