Kanelkage med chokoladecreme og pebermynteknas

Kanelkage med chokoladecreme og pebermynteknas

Prøv denne anderledes kage til jul. En traditionel kanelkage med smukt pebermyntepynt af bismarckbolsjer.

Prøv denne anderledes kanelkage til jul

Den velkendte smag af kanel giver kagen den traditionelle smag af jul, og med den fyldige chokoladecreme og pebermyntebolsjer er der dømt lutter juleidyl i køkkenet. En kanelkage er nem at lave, og den er garanteret et hit på kagebordet.

Læs også: Krydret kanelkage med flødeostcreme

Det skal du bruge til kanelkage:
• 2 æg
• 225 g brun farin
• 100 g hvedemel
• 2 spsk kanel
• 1 tsk vaniljesukker
• ½ tsk bagepulver
• 1 knivspids salt
• 100 g smør
• en lille bageform, cirka 17 x 23 cm
Chokoladecreme:
• 200 g god mørk chokolade
• 4 spsk piskefløde
• 15 g smør
Til pynt:
• pebermyntebolsjer (for eksempel bismarcksklumper)

Læs også: Gulerodskage med citronskum!

Sådan gør du:
1. Beklæd bageformen med bagepapir. Tænd ovnen på 180º.

2. Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker, til sukkeret er opløst. Bland mel, kanel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen, sigt det i den piskede æggemasse, og vend dejen godt sammen med en røreske.

3. Smelt smørret ved svag varme. Lad det afkøle en smule, og rør det så i dejen med røreskeen.

4. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen må gerne virke en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen, det er meningen. Placer formen på en bagerist, og lad kagen køle helt af.

5. Chokoladecreme: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad sammen med fløde og smør. Tag skålen fra varmen, og rør i chokolademassen, til den er blank og ensartet.

6. Smør chokoladecreme på den afkølede kage, og pynt med knuste pebermyntebolsjer. Sæt din kanelkage i køleskabet i mindst 1 time, så chokoladecremen størkner. Skær den ud i 12 firkantede stykker inden servering.

Læs også: Krydderkage med blød nougat!