Hjemmelavet Ferrero Rocher

Hjemmelavet Ferrero Rocher

Hjemmelavet Ferrero Rocher smager himmelsk, og så er de faktisk slet ikke svære at lave selv. Sæt i gang!

­­­Hjemmelavet Ferrero Rocher både smager som og ligner de ægte af slagsen - de er dog langt billigere at lave selv. Pak hasselnødder ind i Nutellacreme, og dyp dem i smeltet chokolade med hakkede nødder. Voila, så er der Ferrero Rocher. Undlad endelig ikke det lille drys salt, som giver trøflernes sødme klædelig kant.

Hvis du er vild med disse hjemmelavede Ferrero Rocher, vil du også synes om disse nougatbrud - få opskriften her!

Hjemmelavet Ferrero Rocher

Tid: 45 minutter: Afkøling: I alt 1½ time. Antal: 25-30 stk.

Det skal du bruge:

  • 125 g hasselnødder
  • 150 g sprøde vafler med hasselnøddecreme
  • 175 g Nutella
  • ¼ tsk. salt
  • 200 g mælkechokolade

Sådan laver du hjemmelavet Ferrero Rocher:

  1. Rist hasselnødderne på en varm og tør pande i 5-8 minutter, til hin­derne begynder at løsne sig. Læg de varme ristede hasselnødder på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Afkøl nødderne. Tag 25-30 hele hasselnødder fra, og hak resten fint.
  2. Knus vaflerne til groft smulder med fingrene, og rør dem sammen med Nutella og salt. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så Nutellacremen bliver mere fast.
  3. Tag 1 tsk. af fyldet ad gangen, og form det til en kugle omkring en ristet hasselnød. Fortsæt på samme måde med resten af fyldet. Læg kug­lerne på et fad med bagepapir, og sæt dem i fryseren i 30 minutter.
  4. Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør de hakkede hasselnødder i den smel­tede mælkechokolade.
  5. Dyp de kolde vaffel-Nutella-kugler enkeltvis i den smeltede nødde-chokolade, så de er helt dækkede, og sæt dem af på et skærebræt beklædt med bagepapir. Sæt kug­lerne i køleskabet i 30 minutter, til chokoladen er helt størknet.

Hjemmelavet Ferrero Rocher er et godt bud på julekonfekt - med se også disse lækre julegodter!

Tip: Vaflerne, som er brugt i denne opskrift, er de smalle, aflange vafler, som man ofte fik som tilbehør til is før i tiden. De fås i ethvert supermarked.