Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme smager helt igennem fantastisk, og så kan du selv pynte dem, som du vil – vi har valgt en fin lyserød glasur og frysetørrede bær.

Den klassiske fastelavnsbolle indeholder creme, og det er faktisk ikke noget problem at lave helt fra bunden. Følg opskriften, og se hvor nemt det er at lave lækre hjemmelavede fastelavnsboller med creme og glasur på toppen.

Fastelavnsboller med creme er lige sagen, men prøv også at tilsætte lidt hindbærkompot. Se opskriften her!

Fastelavnsboller med creme

Tid: 30 minutter. Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter. Bagetid: 15 minutter. Antal: 16 stk.

Det skal du bruge:

Dej:

  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • ca. 500 g hvedemel

Creme:

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • ½ l mælk
  • 2 spsk. majsstivelse, fx Maizena

Pensling:

  • 1 æg
  • Pynt:
  • 100 g flormelis
  • kogt vand
  • lidt rød frugtfarve
  • evt. frysetørrede jordbær eller hindbær til pynt

Sådan laver du fastelavnsboller med creme:

  1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Kom det i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med hvedemel, til den er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Husk at dække den til.
  2. Creme: Rør æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn. Kom mælken i en gryde, og rør majsstivelse i. Skru op for blusset, og rør æggemassen i. Pisk, indtil det tykner. Cremen må ikke koge, for så skiller den. Lad cremen køle godt af, inden du fylder den i fastelavnsbollerne.
  3. Rul dejen tyndt ud i en stor firkant på et meldrysset bord. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter ca. 16 x 16 cm. Fordel en klat creme på hver. Bøj spidserne mod midten, og klem dem godt sammen, så cremen bliver i bollerne. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve ½ time.
  4. Pensl dem med sammenpiskede æg, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
  5. Glasur: Rør en glasur af flormelis, kogende vand og et par dråber rød frugtfarve. Pynt evt. med lidt frysetørrede jordbær eller hindbær. HVis du er mere til chokoladeglasur, så blander du lidt kakao i glasurmassen.

Flere fastelavnsboller!

Prøv sunde fastlavneboller - find opskriften her!

Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys!

Verdens nemmeste fastelavnsboller - prøv de svenske semlor med creme!