Cheesecake med chokoladetopping

Cheesecake med chokoladetopping

Denne skønne cheesecake er en perfekt afslutning på en god middag og smager dejligt til både krydret chai-te og et godt glas vin.

Imponér dine gæster med denne fantastiske cheesecake, hvor den klassiske kiksebund og flødeost går hånd i hånd med kakao og chokolade. Servér kagen sammen med eftermiddagskaffen eller som dessert til middagen.

Cheesecake med chokoladetopping

Tid: 45 min. Bagetid: 65 min. Antal: 8-10 kagestykker.

  • 150 g digestivekiks
  • 25 g farin
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 150 g smeltet smør
  • en springform, 20 cm i diameter

Ostefyld:

  • 400 g Philadelphia-flødeost
  • 200 ml græsk yoghurt 10 %
  • 4 æg
  • 75 g rørsukker
  • korn af ½ god vaniljestang
  • fintrevet appelsinskal
  • 60 g hvedemel

Topping:

  • 150 g mørk chokolade, 70 % kakaoindhold
  • 2 spsk. muscovadosukker
  • 200 ml græsk yoghurt 10 %

Drys:

  • sigtet kakaopulver

Sådan gør du:

  1. Blend kiksene helt fint med farin og kanel. Tilsæt smør, og kør godt igennem. 

  2. Tryk kiksemassen ud i en 20 cm rund springform foret med bagepapir. Bag den i en 180° varm ovn i 15 minutter.

  3. Rør flødeost og yoghurt sammen med æggene, og tilsæt rørsukker, vaniljekorn, appelsinskal og hvedemel. Fordel fyldet på kiksebunden, og bag kagen i en 190° varm ovn i 50 minutter, til fyldet er stivnet. Afkøl helt. 

  4. Hak chokoladen fint, og smelt den og muscovadosukkeret over et vandbad. Tag det fra varmen, og rør det med den græske yoghurt, til toppingen er cremet og skinnende. Sæt den på køl i 10 minutter, og fordel cremen over den bagte cheesecake. Stil cheesecaken på køl i minimum 4 timer og gerne natten over.

Prøv også denne smukke cheesecake med lakrids og hindbær!