Brownies med valnødder

Brownies med valnødder

Denne opskrift på brownies giver en næsten konfektagtig kage – saftig, blød og chokoladelækker, og så er den nem og hurtig at lave.

Brownies er mere end blot chokoladekage - det er en saftig, blød og konfektagtig kage med en intens smag af chokolade.

Hemmeligheden er, at der er smeltet chokolade i dejen i stedet for kakaopulver som i de fleste almindelige chokoladekager.

Mørk chokolade med højt kakaoindhold giver det bedste resultat. Desuden er der ikke sparet på smørret i disse brownies.

Opskrift på brownies med valnødder

Tid: 20 minutter
Bagetid: 15-20 minutter
Antal: Ca. 25 kagestykker

• 200 g mørk chokolade
• 300 g smør
• 6 æg
• 500 g brun farin
• 180 g hvedemel
• 100 g valnøddekerner
 

1. Tænd ovnen på 180°. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Lad blandingen køle af.

2. Pisk æg og brun farin sammen i en skål, brug en elpisker. Hæld den afkølede chokolademasse i æggemassen, og rør det sammen til en jævn dej.

3. Sigt melet i dejen. Hak valnødderne, og rør dem i dejen.

4. Smør en bageform/bradepande på ca. 40 x 40 cm med smør eller margarine, eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen må gerne være lidt fugtig i midten.