Vaniljeis med rabarber og ristede mandelflager

Vaniljeis med rabarber og ristede mandelflager

Så snart forårssolen titter frem, er hjemmelavet is et sødt must for både store og små, og vaniljeis er faktisk en ganske nem dessert - også selvom du ikke har en ismaskine. Se bare her!

Denne vaniljeis med rabarber og ristede mandelflager smager af dansk forår, når det er allerbedst! Selvom isen skal laves uden ismaskine, garanterer vi, at den er både nem, god og fri for kedelige iskrystaller! 

Prøv også: Hjemmelavet vaniljeis

Vaniljeis med rabarber og ristede mandelflager

Tid: 45 minutter. Ovntid: 1 time og 10 minutter. Frysetid: 4-5 timer. Antal personer: 6

Det skal du bruge til vaniljeis med rabarber og mandelflager:

Vaniljeis:

  • 6 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 75 g sukker
  •  korn af 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde

Tørrede og syltede rabarber:

  • 1 lille bundt rabarber (ca. 500 g)
  • 150 g sukker
  • 2 dl vand

Ristede mandelflager:

  • 50 g mandelflager

Sådan laver du vaniljeis med rabarber og mandelflager:

  1. Tørrede og syltede rabarber: Rens rabarberne. Skær 100 g rabarber i meget tynde, lange skiver på skrå. Kom sukker, vand og rabarber i en gryde, og kog det i et par minutter. Tag rabarberne op med en hulske (gem lagen), og lad dem dryppe godt af.
  2. Tænd ovnen på 100º. Bred de letkogte rabarber ud på en bageplade med bagepapir, uden at de rører hinanden, og bag dem i ovnen i ca. 1 time.
  3. Skær resten af rabarberne i små tern, og kog dem i den gemte sukkerlage, til de er næsten møre, men ikke udkogte. Tag dem op af lagen, og kog lagen ind til sirup. Lad siruppen køle af. 
  4. Vaniljeis: Kom æggeblommer, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en stor skål, og pisk det til en tyk creme. Vend de kogte rabarbertern og siruppen i iscremen, og kom den i en fryseegnet beholder beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm. Sæt isen i fryseren i 4-5 timer,til den er hård.
  5. Ristede mandelflager: Skru ovnen op til 170°. Bred mandelflagerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl mandelflagerne. 6. Servering: Tag vaniljeisen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering. Drys isen med ristede mandelflager og tørrede rabarber.

Tip! Man kan først se, om de tørrede rabarber er sprøde, når de er blevet kolde. Hvis de stadig er bløde, kan du tørre dem længere tid i ovnen.

Læs også: 10 søde karamel-drømme