Fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur

Disse fastelavnsboller er søde og friske på samme tid. Meget nemme at bage, men temmelig svære at holde fingrene fra!

Tip! Du kan bruge lemoncurd fra glas. Køb det i velassorterede supermarkeder - du finder det typisk på hylden med syltetøj og marmelade. 

Se flere opskrifter på fantastiske fastelavnsboller her!

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur

Tid: 45 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 12-15 minutter. Antal: 16 stk.

  • 30 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl smagsneutral olie,
  • fx solsikkeolie
  • 2½ spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 575 g hvedemel

Lemoncurd:

  • saft og skal af 1½ usprøjtet citron
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 40 g smør

Citronglasur og pynt:

  • 200 g flormelis
  • saft af ca. ½ citron
  • 25 g usaltede pistacienødder
  • sukkerpynt, fx små gule stjerner

Sådan laver du fastelavnsboller 

  1. Lemoncurd: Riv citronskallen, og pres saften af citronerne. Bland citronskal, citronsaft, sukker og æg i en lille gryde, og tilsæt smør skåret i små tern. Pisk konstant over svag varme i ca. 10 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Den må ikke koge! Tag gryden af varmen, og hæld citroncremen gennem en finmasket si og direkte ned i et lille patentglas. Sæt låg på glasset, og sæt citroncremen på køl, indtil den er helt kold. Cremen kan holde sig i 1 uge på køl.
  2. Smuldr gæren i en skål, tilsæt kærnemælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, sukker, salt, æg og fintrevet citronskal. Tilsæt derefter melet lidt ad gangen, og ælt dejen (evt. på en røremaskine), til den er blank og smidig. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve 1 time et lunt sted.
  3. Ælt den hævede dej hurtigt sammen på et meldrysset bord. Rul dejen ud med en kagerulle til et rektangel på 50 x 35 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter.
  4. Læg 1 spsk. lemoncurd på midten af hvert dejstykke, og fold dejen sammen til en bolle ved at folde de 4 hjørner ind over fyldet som en kuvert og forme hjørnerne, så de bliver runde. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
  5. Varm ovnen op til 210°. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en rist.
  6. Citronglasur og pynt: Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på de afkølede boller, og pynt straks med hakkede pistacienødder og sukkerpynt. Fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur

Prøv også: Gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce