Nem dessert: Blåbær-crumble med hvid chokolade

Nem dessert blåbær crumble

Lækker og nem dessert med en blåbær-crumble med hvid chokolade og pinjekerner.

Søger du en nem dessert? Denne blåbær-crumble er både nem og lækker. Det tager kun 15 minutter at smække denne kage sammen. Resten af arbejdet klarer ovnen for dig.

Blåbær-crumblen er lavet i lag: Et lag crumble i bunden af bageformen, derefter et lag med blåbær, og til sidst et lag crumble med hvid chokolade og pinjekerner.

Når kagen er bagt færdig og kølet af, bliver den rigtig fin, når man drysser flormelis over de firkantede crumblestykker.

Desserten er perfekt til en fredag aften med gæster, for det tager vitterlig ikke lang tid at lave.

På jagt efter en anden nem dessert? Pære-crumble med kanel og valnødder

Opskrift på nem dessert: blåbær-crumble med hvid chokolade

Tid: 15 minutter. Bagetid: 30 minutter. Antal: 20 kagestykker

  • 300 g blåbær
  • 25 g sukker
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 50 g hvid chokolade
  • 40 g pinjekerner

Crumbledej:

  • 200 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • ¼ tsk. salt
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 225 g koldt smør
  • 1 æg
  • en firkantet bageform, ca. 23 x 33 cm, fx denne her

Til servering:

  • 2 spsk. flormelis

Sådan laver du blåbær-crumble med hvid chokolade

  1. Tænd ovnen på 190º. Beklæd bageformen med bagepapir.
  2. Crumbledej: Bland sukker, vaniljekorn, salt, mel og bagepulver i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen sammen med ægget, til dejen har en ensartet, men stadig smuldrende konsistens.
  3. Fordel ¾ af crumbledejen i bageformen, og pres den godt sammen med bagsiden af en ske.
  4. Bland blåbær, sukker og kartoffelmel, og fordel det på dejbunden. Hak chokoladen groft, og bland den med pinjekerner og resten af dejen. Drys blandingen over bærrene.
  5. Bag kagen i ovnen i 30 minutter. Lad den køle af i formen på en rist. Skær den ud i firkanter, og sigt flormelis over lige inden servering.

Prøv også: Nem is-dessert med hindbær og knas