Jordbær-tiramisu

Jordbær tiramisu

Hvis du synes, den klassiske tiramisu er lidt for tung, så prøv denne lette tiramisu med friske, danske jordbær og en skøn citronlikør.

De skønne danske jordbær skal spises i rigelige mængder i den korte tid, de er her. Vi har taget en klassisk italiensk storfavorit og tilføjet de smagfulde røde bær i denne fantastiske jordbær-tiramisu med friske, danske jordbær og et tvist af citronlikør.

Let konsistens og friske jordbær

Den er til alle dem, der elsker tiramisu, men synes, den klassiske tiramisu er lige lovlig tung i sommervarmen. Jordbær-tiramisu er nemlig dejlig let i konsistensen, og de skønne jordbær giver en friskhed, der passer perfekt til en varm sommeraften. Forudsætningen er selvfølgelig, at du kan få fat på gode danske jordbær - for det gør en stor forskel, om det er jordbær-tiramisu med friske eller frosne jordbær. De frosne kan godt bruges, men resultatet bliver ikke ligeså godt. 

Vi giver dig opskriften på jordbær-tiramisu lige her...

Synes du jordbær-tiramisu lyder godt? Prøv også: Tiramisu med rabarberkompot og hjemmelavede ladyfingers. 

Jordbær-tiramisu 

Tid: 35 minutter. Afkøling: Mindst 8 timer (eller natten over). Antal personer: 4.

  • 1 pakke ladyfingers
  • 2 spsk. kakao
  • en aflang rugbrødsform, ca. 25 x 10 cm

Mascarponecreme:

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 250 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde

Jordbærcreme:

  • 250 g jordbær
  • 2 dl limoncello (italiensk citronlikør)

  • 1-2 tsk. flormelis

Til servering:

  • 150 g jordbær til pynt
  • frisk mynte

Inspiration: Sommerlagkage med vanilje og bær

Sådan laver du jordbær-tiramisu:

  1. Mascarponecreme: Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse. Tilsæt mascarpone, og pisk forsigtigt. Pisk fløden til let skum, og vend det i mascarponecremen.

  2. Jordbærcreme: Skyl jordbærrene, og blend dem sammen med limoncello i en blender til en glat puré. Smag til med flormelis.

  3. Læg ca. 8 ladyfingers i bunden af formen. Fordel 3-4 spsk. jordbærpuré ovenpå. Fordel her på halvdelen af mascarponecremen, og drys med kakao. Gentag på samme måde med lag af ladyfingers, jordbærpuré, mascarponecreme og kakao. Læg de sidste ladyfingers på toppen, og fordel den sidste jordbærpuré øverst. Sæt din jordbær-tiramisu på køl i mindst 8 timer eller gerne natten over.

  4. Vend forsigtigt din jordbær-tiramisu ud på et fad, og anret med ekstra jordbær og lidt frisk mynte. Servér evt. med et glas iskold limoncello til.

Tip: Ladyfingers (savoiardi) er sprøde og aflange italienske kager, som kan købes i velassorterede supermarkeder.