Gammeldags æblekage i glas

Lagene i denne lækre gammeldags æblekage kommer virkelig til sin ret, når de serveres i et glas i stedet for en skål – den kan både serveres til eftermiddagskaffen og til dessert.

Gammeldags æblekage i glas
0-30 min.

(6)

September 19, 2021 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Det ser fint ud at anrette desserten i glas, men du kan selvfølgelig også vælge at bruge en stor serveringsskål i stedet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til gammeldags æblekage

En god gammeldags æblekage, som mormor lavede den, består af lag af æblemos, æblekagerasp og flødeskum. Herunder har vi samlet vores bedste tips til dig, der skal servere æblekage.

Æblemos

Den bløde æblemos kan købes færdiglavet, hvis du har travlt. Den smager dog tusind gange bedre, hvis du laver den selv. Heldigvis er den utroligt nem at lave. Du kan også lave en kæmpe portion og gemme resten til en anden dag. På køl kan den holde sig 3-4 dage, men i fryseren kan den holde sig flere måneder. Du kan også spare tid ved at undlade at skrælle æblerne, men blot skylle dem og skære dem i tern.

Æblekagerasp

Æblekagerasp kan faktisk også købes i de fleste supermarkeder, men det er nemt at lave selv. Du skal blot stege rasp og sukker i smør og blande det sammen med knuste makroner. Skal det hele være hjemmelavet, kan du også bage makronerne selv.

Flødeskum

Det er ingen sag at piske flødeskum! Man kan dog nemt komme til at piske fløden for stiv, og så skiller den. Sker det, kan du tilsætte lidt mælk og piske den med et piskeris ganske kort.

Måske du også kan li'