Citronmoussekage med ingefær og citrongelé

Citronmoussekage med ingefær

En elegant solgul kage, som med 
sit lille lidt skarpe spark af citron 
og ingefær vil tage pusten fra dine gæster – på den gode måde.

Hvis du ikke kan få fat på ingefærkiks, kan du i stedet bruge almindelige Digestive-kiks og tilsætte 2 tsk. stødt ingefær for at opnå den samme smag.

Flere skønne lagkager - se her! 

Citronmoussekage med ingefær og citrongelé

Tid: 40 minutter. Afkøling i alt: 
5 timer. Antal personer: 6-8

Kiksebund:

  • 200 g ingefærkiks
  • 100 g smør
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 knivspids salt
  • en springform, 18 cm i diameter
  • lagkageplast til formen (fås fx 
i Imerco)

Citronmousse:

  • 3 blade husblas
  • 125 g citronsaft
  • 125 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g skyr 0,2 %

Citrongelé:

  • 2 blade husblas
  • 75 g citronsaft
  • 75 g sukker
  • 1 dråbe gul konditorfarve

Pynt:

  • 50 g citronmandler (fx fra Summerbird) eller dronninge-
mandler
  • evt. tørrede kornblomster 
  • evt. rød skovsyre

Fremgangsmåde: 

  1. Kiksebund: Beklæd springformen med bagepapir i bunden og med lagkageplast langs kanten. Knus 
kiksene til krummer i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og rør smørret i kiksekrummerne sammen med stødt ingefær og salt. Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt kiksebunden på køl.
  2. Citronmousse: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Varm forsigtigt citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme citronsaft. Rør godt, til husblassen er helt opløst. Hæld citronsaftblandingen over i en skål eller lille kande, og sæt den på køl i 10 minutter. Den skal ikke stivne, men blot køle lidt af.
  3. 3. Pisk fløden til skum med en elpisker, og tilsæt skyr. Pisk ganske kort, til massen er ensartet. Vend forsigtigt den let afkølede citronsaftblanding i flødeskyren. Fordel citron-
moussen oven på kiksebunden, og sæt den på køl i 4 timer.
  4. Citrongelé: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Varm citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft, til den er helt opløst. Tilsæt 1-2 dråber gul konditorfarve, så citronsaften får en flot solgul farve. Lad citronsaften køle af i 
10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm. Hæld citrongeléen oven på citronmoussen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt. Sæt kagen tilbage i køleskabet, til geléen har sat sig.
  5. Pynt kagen med grofthakkede citron- eller dronningemandler og evt. kornblomster og rød skovsyre.

Prøv også: Lagkage med chokolademousse og hindbær