Julecheesecake med kirsebærgelé

Julecheesecake

Måske har du lyst til at servere noget andet end risalamande for dine gæster til årets julefrokoster eller juleaften. Denne julecheesecake med kirsebærgelé smager næsten som risalamande, men kan alligevel være med til at give lidt variation i julens mange desserter.

Med en julecheesecake får du smagen af den klassiske risalamande med kirsebærsauce i en lidt anderledes juledessert. Lær trin for trin, hvordan du laver en julecheesecake her - det er faktisk ikke så svært!

 Har du lyst til noget mere klassisk end julecheesecake? Få opskriften på risalamande med kirsebærsauce her!

Julecheesecake med kirsebærgelé

Tid: 30 minutter. Afkøling: 3 timer. Antal personer: 8

Bund:

  • 100 g smør
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • 175 g Digestive-kiks

Ostefyld:

  • 4 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 200 g flødeost
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 3 dl piskefløde

Gelé:

  • 4 blade husblas
  • 1½ dl kirsebærvin
  • 1 dl kirsebærsirup

Pynt:

  • Bladguld

Sådan laver du julecheesecake:

Trin 1

Trin 1: Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen. Rør krydderier i, og smuldr kiksene ned i kryddersmørret. Beklæd bunden af en springform, der har en diameter på ca. 20 cm, med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.

Trin 2

Trin 2: Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk imens sukker og æg luftigt. Bland flødeosten i æggeblandingen. Riv skallen af appelsinen, og tilsæt også den.

Trin 3

Trin 3: Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft. Pisk fløden stiv.

Trin 4

Trin 4: Hæld den flydende husblas i æggeblandingen under omrøring, og vend flødeskummet i. Hæld ostefyldet over kiksen, og stil formen i køleskab. Lav imens geléen.

 

Trin 5

Trin 5: Læg husblassen i blød i ca. 10 minutter. Varm ½ dl af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af blusset.

Trin 6

Trin 6: Hæld resten af vinen og sirup i gryden, og hæld geléen over kagen. Stil den i køleskabet mindst 3 timer. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en spartel. Drys evt. med bladguld, og servér.

Lyst til mere cheesecake? Prøv en cremet chokoladecheesecake lige her!