Hjemmelavede nøddetærter med flagesalt

Nøddetærter er en klassiker, som ikke blot kan nydes i den gode juletid, men hele året rundt. Brug en ekstra god chokolade og fremtryl knasende sprøde nøddetærter drysset med flagesalt.

Hvide nøddetærter med et strejf af flagesalt til at sætte prikken over i’et. Lav dem som konfekt til jul, eller når den søde tand skal forkæles resten af året. Vælg en chokolade af god kvalitet, fx Ivore fra Valrhona, for at få det bedste resultat, når du laver dine nøddetærter. 

Læs også: Sådan laver du chai latte

Det skal du bruge til nøddetærter:

  • Tid: 15 minutter* Ovntid: 10-15 minutter* Afkøling: Mindst 2 timer* Antal: 8 stk.
  • 56 hasselnøddekerner
  • 250 g hvid chokolade
  • 8 små aluminiumsforme
  • 1 tsk. flagesalt

Læs også: Lav yoghurtgifler med kanel

Sådan laver du nøddetærter:

  1. Tænd ovnen på 180°. Fordel nødderne i et lille ovnfad, og rist dem i 10-15 minutter, til de er gyldne, og den brune hinde nemt løsner sig. Vend rundt i nødderne undervejs.
  2. Placer de varme nødder i et rent viskestykke, og nulr de løse hinder af. Tag nødderne fra, og ryst evt. viskestykket i vasken for at fjerne de løse hinder.
  3. Hak den hvide chokolade groft, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad.
  4. Hæld chokoladen i 8 aluminiumsforme. Fordel 7 ristede hasselnødder i hver, og drys med en smule flagesalt. Sæt dem på køl i mindst 2 timer inden servering.

Læs også: Lav hjemmelavede bountybarer

Giv SPIS BEDRE i julegave 

Giv et abonnement på SPIS BEDRE i julegave til en madglad ven, som herefter er sikret månedlig forkælelse langt ind i det nye år. Bestil det her!