Spar penge på madindkøb - 4 tips til din hverdag

Spar penge på dine madindkøb

Det er de simple ting, der kan gøre en stor forskel i dit madbudget. Få gode tips til, hvordan du kan spare penge.

Det kan virke som en stor og umulig opgave at spare penge på madindkøb i det daglige. Men i virkeligheden er det de små ting, der gør en stor forskel. Den ekstra tid man bruger, er godt tjent ind igen. Motivationen kan eksempelvis være, at pengene skal gå til ferie eller lidt ekstra selvforkælelse.

Vild med at spare penge? Læs også 10 retter til under 50 kroner

Sådan sparer du penge på dine madindkøb

1. Lav en madplan

Du har sikkert hørt det før. Og det er ikke uden grund. Madplanen er et effektivt redskabt til at få lavet en indkøbsliste, så du undgår at bruge penge på impulsive madindkøb. Du undgår også småture til supermarkedet, der sparer dig tid. Hvis du har skruet den godt sammen, er der også rig mulighed for at undgå madspil, fordi du får overblik over alle råvarerne, der kan indgå i måltiderne på forskellige dage.

2. Planlæg dine indkøb efter ugens tilbud

Når man alligevel er i gang med at planlægge ugens måltider, er det en god idé at kigge på ugens tilbud. Man behøver heldigvis ikke drukne i supermarkedernes tilbudsaviser. Der findes en del apps og hjemmesider, hvor man kan følge med i de forskellige supermarkeders tilbud. I nogle apps kan man også sætte en fast søgning op på varer, som man ofte køber, så du får en notifikation, når varen er på tilbud.

Prøv for eksempel etilbudsavis, Tilbudsugen eller Ugens bedste

3. Køb aldrig ind uden en liste

Det er et af de allermest basale råd, når det handler om at spare penge på de daglige indkøb. Jo mere du vandrer hvileløst rundt blandt køledisken, jo større er sandsynligheden for, at du kommer til at bruge flere penge end nødvendigt.

4. Spis inden du handler

Er du sulten, når du handler, er der større risiko for, at der ryger lidt ekstra i vognen. Så sørg for at have spist hjemmefra.

Find inspiration til billige hovedretter her!