Skærer du også den runde kage forkert?

Sådan skærer du kagen rigtigt

Er kagen rund? Det er bare at skære trekantede skiver, ikke? Forkert! En matematiker viser dig måden, der sikrer, at kageresterne holder sig længere.

Har du også skåret kagen forkert hele dit liv? Velkommen i klubben! For hvis du kan skåret en rund kage ved at skære trekantede stykker, så er det ikke den videnskabelige måde at gøre det på.

Matematikeren Alex Bellos har fundet en anden tilgang til kageskæringen. Ifølge en artikel i en udgave af det videnskabelige magasin Nature fra 1906 skal en rund kage deles midtpå. I videoen herunder kan du se Alex Bellos dele en rund kage på den videnskabelige måde.

Sådan skærer du kagen rigtigt

Første gang skærer man den runde kage med et snit hele vejen på tværs af kagen to gange, så man får et langt rektankulært stykke kage.

På denne måde kan man samle kagens to stykker, hvis man ikke vil spise mere. Kagen holder sig så frisk længere, fordi kagens indre ikke får så meget luft.

Andet stykke af kagen skærer man på tværs af det første stykke. Derefter vil kagen altså være delt i fire stykker, som igen kan sættes sammen til en samlet rund kage, når kagen skal opbevares.

Derefter fortsætter man blot ved at dreje kagen en kvart omgang hver gang, man skal skære et stykke.

Læs også: Bageudstyr til den perfekte kage!

Se videoen, hvor du kan se, hvordan den runde kage skal skæres.