Lasagne med søde kartofler

Lasagne med søde kartofler, aubergine, tomat og mozzarella

En skøn lasagne smækfyldt med smag af søde kartofler og masser af andre lækre grøntsager og smeltet ost.

Denne lasagne er nem at lave mætter godt, selvom der ikke er kød i.

Lasagne lavet uden pastaplader smager faktisk også virkelig godt - prøv denne opskrift!

Lasagne med søde kartofler, aubergine, tomat og mozzarella

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4

  • 4 søde kartofler
  • 1 aubergine
  • 6 store tomater
  • lidt olie til stegning
  • 8 lasagneplader
  • 1 glas færdig bechamelsauce, fx fra Gestus
  • 200 g revet mozzarella
  • 1-2 tsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • ciabattabrød

Sådan laver du lasagne med søde kartofler, aubergine, tomat og mozzarella:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Skræl søde kartofler, og skær dem i tynde skiver. Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i lidt tykkere skiver.
  3. Steg aubergineskiverne kort på begge sider i olie på en stor pande.
  4. Smør et stort ovnfast fad med lidt olie. Læg lag af søde kartofler, aubergine, tomater, lasagneplader, bechamelsauce og revet mozzarella i fadet. Krydr med oregano, salt og peber mellem lagene.
  5. Drys lasagnen med revet mozzarella i et jævnt lag, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, til lasagneplader og grøntsager er møre. Lad lasagnen stå og trække i 10 minutter, inden den serveres med lunet ciabattabrød som tilbehør.

Læs også: Carpaccio af squash og aubergine.