Blomkålscurry med kartofler, cashewnødder og æble

Curry lavet på kartofler og blomkål

Denne cremede curry giver dig varmen på de kølige aftener. Den er sprængfyldt med lækre krydderier og grønsager.

Der er ikke kød i denne nemme curry, men til gengæld masser af grøntsager og smag. Det sprøde topping af cashewnødder og æbler giver retten et frisk pust og et dejligt knasende element.

Variér din curry i alverdens retninger. Prøv denne chicken-curry med ingefær og røde linser!

Blomkålscurry med kartofler, cashewnødder og æble

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til blomkålscurry med kartofler, cashewnødder og æble

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 bagekartofler
  • ½ blomkål
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt chili
  • 2 spsk. olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
  • 250 g grønne ærter (fra frost)
  • ½ tsk. sukker
  • saft af ½ citron

Nøddetopping:

  • 4 forårsløg
  • 2 æbler
  • 50 g ristede cashewnødder

Tilbehør:

  • 4 dl basmatiris

Sådan laver du blomkålscurry med kartofler, cashewnødder og æble:

  1. Tilbehør: Kog risene efter anvis­ningen på emballagen.
  2. Pil log hak løg og hvidløg. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Rens blomkål, og skær i små buketter.
  3. Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt kartofler, og steg dem i 2-3 minutter. Tilsæt blomkålen, og lad den stege med i 1 minut.
  4. Krydr retten med salt og peber, hæld bouillon og kokosmælk over, og lad retten småkoge under låg i ca. 10 minutter. Rør jævnligt i den.
  5. Tilsæt ærter, og varm retten igen­nem i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
  6. Nøddetopping: Rens og snit forårsløg fint. Hak cashewnødder groft. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Drys toppingen over retten, og servér med de kogte ris.

Prøv også denne curry med kylling, som får sin krydrede, indiske smag fra krydderiet garam masala.