Æggekage med kartofler, mozzarella og spinat

Æggekage med kartofler, mozzarella og spinat

En nem og lækker æggekage – eller fritatta, som er den italienske betegnelse.

Hvis du har rester af kogte kartofler eller en anden ost i køleskabet, kan du skære dem i tern og bruge dem. Og vil du gøre det endnu nemmere, kan du stege æggekagen færdig i ovnen i 10 minutter ved 175°, så slipper du for at holde øje med den på panden.

Prøv også: Æggekage med nye kartofler og bacon 

Æggekage med kartofler, mozzarella og spinat

Tid: 25 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 500 g små kartofler
  • 8 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille squash
  • 150 g frisk spinat
  • 1 frisk grøn chili
  • olie til stegning
  • 1 pose minimozzarella

Til servering:

  • ½ bundt frisk basilikum
  • groft brød

Sådan laver du æggekage:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem, til de er netop møre.
  2. Pisk æggene sammen, og krydr med salt og peber. Skyl squashen, og skær den i tern. Skyl spinaten. Rens og hak chili. 
  3. Steg squash i lidt olie på en pande. Tilsæt kartofler og spinat, og steg kort. Tilsæt chili og mozzarella, og hæld æggemassen over. Steg videre ved lav varme i ca. 10 minutter, til æggemassen stivner.
  4. Servering: Drys æggekagen med plukket basilikum, og servér med brød til.

Vild med vegetarmad? Se de her 10 opskrifter!