Stegt flæsk med persillesauce, kartofler og råkostsalat

Denne klassiker har banet vej direkte til danskernes madglade hjerter, og vi forstår det godt! Her får du den klassiske opskrift helt uden dikkedarer!

Sprødt flæsk, nye danske kartofler og persillesovs ad libitum er noget af det allerbedste fra det danske køkken. 

Læs også: Vaffellagkage med hindbærskum

Stegt flæsk med persillesauce, kartofler og råkostsalat

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30-40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til stegt flæsk: 

• 800 g stegeflæsk i skiver

Råkostsalat:

• 6-8 nye gulerødder

• ½ spidskål

• olivenolie

• salt og friskkværnet peber

Persillesauce:

• 25 g smør

• 2 spsk. hvedemel

• ½ l mælk

• 1 tsk. fintrevet muskatnød

• salt og friskkværnet peber

• 1 bundt persille

Tilbehør:

• 700 g nye kartofler

• persille til drys

Sådan laver du stegt flæsk med persillesauce: 

  1. Tænd ovnen på 180°. Fordel flæskeskiverne på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne. Vend dem undervejs. Læg dem på et stort fad, og drys med salt.
  2. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hold dem varme.
  3. Råkostsalat: Skyl gulerødderne, og riv dem groft. Del spidskålen i kvarter, og riv dem groft. Læg gulerødder og spidskål i en skål, og dryp med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
  4. Persillesauce: Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i, så du får en tyk melbolle. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker. Tilsæt mere mælk, når blandingen tykner. Krydr med muskatnød. Tag saucen fra varmen, når den er let tyktflydende. Smag til med salt og peber, og rør masser af hakket persille i.
  5. Servér det stegte flæsk med de kogte kartofler, persillesauce og et drys persille.

Læs også: Sund lasagne med broccoli

Tip! Persillesaucen bliver ekstra god, hvis du bruger masser af persille.