Mørbradgryde med ovnstegt røsti og gulerodssalat

Mørbradgryde med ovnstegt røsti og gulerodssalat

En nyfortolkning af den eviggode mørbradgryde, som virkelig smager helt fantastisk sammen med ovnstegt røsti og frisk gulerodssalat.

Mørbradgryde med paprikasauce og cocktailpølser har noget 60'er- og 70'er-nostalgi over sig, og vi er vilde med den efterhånden klassiske danske ret, men vi er lige så vilde med vores egen nyfortolkning af mørbradgryden, hvor der bliver serveret en frisk gulerodssalat og ovnstegt røsti til. Nyfortolkningen af mørbradgryden har helt sikkert potentiale til at blive en ny famiiefavorit på middagsbordet.

Læs også: Mørbradgryde med chorizo

Opskrift på mørbradgryde med ovnstegt røsti og gulerodssalat

Tid: 30 minutter. Kogetid: 15 minutter. Ovntid: 45 minutter. Antal personer: 4

Mørbradgryde:

  • 1 svinemørbrad a ca. 650 g
  • 500 g champignoner
  • 2 løg
  • 1 dl hvedemel
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • 5 dl bouillon
  • ½ bundt frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Ovnstegt røsti:

  • 1 kg kartofler
  • 250 g knoldselleri
  • ½ tsk. salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie

Gulerodssalat:

  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 kapersbær

Til servering:

  • 2 stilke persille
  • 2 stilke timian

Læs også: Tikka masala med kokosris

Sådan laver du mørbradgryde med røsti og gulerodssalat

  1. Ovnstegt røsti: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og knoldselleri, og riv dem groft. Pres væden fra med hænderne. Bland de revne kar­tofler og selleri med salt og peber. Læg bagepapir på en bageplade, og smør papiret med halvdelen af olien. Fordel røstiblandingen oven på papiret, og form den som en flad og fast firkant. Dryp med resten af olien, og steg røstien i ovnen i 45 minutter, til den er flot gylden.
  2. Afpuds mørbraden for fedt og sener, og skær den i 2 cm tykke skiver. Rens champignonerne. Pil løg, og skær dem i skiver. Vend kødet i mel, og brun det i halvdelen af olien i en gryde. Læg kødet til side.
  3. Brun løg og champignoner i resten af olien i gryden. Tilsæt bouil­lon og timian, og kog op. Tilsæt kødet, og lad det simre i 15 minutter. Krydr med salt og peber.
  4. Gulerodssalat: Skræl gulerødder, og skær dem i lange strimler med en skrællekniv. Rør olie og eddike sammen, og vend gulerødderne heri. Smag til med salt og peber, og drys kapersbær over.
  5. Servering: Skyl og hak persillen. Servér mørbradgryden med gule­rodssalat og røsti. Drys med hakket persille og timian.

Tip: Steg din røsti i ovnen, og lad den passe sig selv, mens du tilbereder resten af måltidet. Når røsti steges i ovnen, slipper du for besværet med at vende den på panden.

Følg SPIS BEDRE på Instagram for mere inspiration til middagsbordet - du finder os her!