Boller i karry med blomkål og broccoli

boller i karry

Pust nyt liv i den gode familieklassiker med masser af grøntsager og sprød topping. Få opskriften på boller i karry her!

Normalt er der ikke grøntsager i boller i karry, men her er den dejlige familieret opgraderet med broccoli og blomkål.

Vild med boller i karry? Så prøv denne opskrift!

Boller i karry med broccoli og blomkål

Tid: 40 minutter. Ovntid: 10-12 minutter.

Antal personer: 2

Det skal du bruge til boller i karry:

  • 300 g hakket svinekød
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ løg
  • 1 æg
  • lidt hvedemel

Karrysauce:

  • 1 gulerod
  • 1 æble
  • 1 løg
  • olie til stegning
  • 1-2 spsk god karry
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ blomkål
  • 200 g broccoli

Tilbehør:

  • ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
  • 1 håndfuld thaibasilikum
  • 1 håndfuld saltede peanuts

Sådan laver du boller i karry:

  1. Tænd ovnen på 220º. Rør kødet med salt og peber, fintrevet løg og æg. Saml farsen med en smule hvedemel.
  2. Form farsen til kødboller på størrelse med en golfbold, læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er netop gennemstegte.
  3. Tilbehør: Kog ris efter pakkens anvisning.
  4. Karrysauce: Skræl gulerod, æble og løg, og riv det hele på den grove side af et rivejern. Steg de revne grøntsager i lidt olie i en gryde ved middel varme i ca. 5 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt karry og derefter bouillon. Lad karrysaucen småkoge under låg i 10-15 minutter, til grøntsagerne er helt møre. Blend saucen med en stavblender direkte i gryden. Rør fløde i saucen, kog op, og smag til med salt og peber.
  5. Skyl broccoli og blomkål, og skær begge dele i små buketter. Vend dem i saucen, og lad koge i et par minutter under låg.
  6. Læg de stegte kødboller i saucen, og varm forsigtigt retten igennem.
  7. Servering: Top retten med thaibasilikum og peanuts, og server med de kogte ris.