Pizza med bacon, chili og aspargesbroccoli

Pizza med bacon, chili og aspargesbroccoli

Hjemmelavet pizza er guf for både børn og voksne. Og et sikkert hit i madpakken, hvis der ellers bliver noget til overs!

Færdig pizzadej er en nem og hurtig løsning, når man har lyst til pizza på en hverdag. Foretrækker du at lave din egen pizzabund, så se her: Lav den bedste pizzabund!

Aspargesbroccoli (eller broccolini) er en hybrid mellem pak choi og broccoli og smager, som navnet antyder, som en mellemting mellem asparges og broccoli. Grøntsagen er nemmere at have med at gøre end almindelig broccoli. Det hele kan spises – både stilk, blomster og blade. Kig efter aspargesbroccoli i velassorterede supermarkeder – eller brug almindelig broccoli, som du skærer i passende, aflange stykker.

Pizza med bacon, chili og aspargesbroccoli

Tid: 15 minutter. Ovntid: 15 minutter. Antal personer: 4

  • 2 ruller pizzadej (fra supermarkedets køledisk)
  • 100 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g bacon i skiver
  • 300 g aspargesbroccoli
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 60 g små kapers
  • 1 tsk. knust, tørret chili

Til servering:

  • 25 g parmesan
  • 1 potte basilikum

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 230º varmluft. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
  2. Læg pizzadejene på hver sit ark bagepapir. Smør mascarpone på bundene i et jævnt lag, og krydr med salt og peber. Fordel baconskiverne på de 2 pizzaer. Skyl aspargesbroccoli, og skær evt. de store igennem på langs. Vend aspargesbroccoli med olie og salt, og fordel dem på pizzaerne. Riv citronskallen fint. Drys kapers, tørret chili og citronskal jævnt ud over pizzaerne. 
  3. Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
  4. Servér pizzaerne rygende varme med friskhøvlet parmesan og friske basilikumblade på toppen.

Før du går i gang

I stedet for at bage pizzaerne i ovnen kan de grilles på en bagesten i en kuglegrill med låg på i ca. 10 minutter. Stenen fordeler varmen perfekt til den tynde pizzabund og giver et sprødt og autentisk resultat.

Se alle vores lækre opskrifter på pizza og pizzadej her!