Lakse- og porrepaella

Til denne ret skal du bruge en dyb pande med høje kanter (sauterepande), som kan sættes i ovnen. Har du ikke det, kan du i stedet hælde retten over i et ovnfad, før du bager den færdig i ovnen.

Tid: 35 minutter
Antal personer: 2

Lakse- og porrepaella:
• 3 porrer
• olivenolie til stegning
• 1 spsk gurkemeje
• 200 g basmatiris
• 5 dl grønsagsbouillon
• ca. 225 g laksefilet
• 200 g frosne eller friske ærterfra bælg
• salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
• godt brød

1. Tænd ovnen pa 200°.

2. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Svits dem i olivenolie i en dyb pande, som kan tale at komme i ovnen. Tilsat gurkemeje og ris, og rør godt rundt. Tilsat bouillon, bring retten i kog, og lad den koge i 2-3 minutter.

3. Fjern evt. skind fra laksen. Skar hver laksefilet i 4 stykker. Læg laks og ærter ned til risen, og vend forsigtigt rundt, så det hele bliver blandet. Krydr med salt og peber.

4. Sat panden ind i den varme ovn, og bag retten i ca. 15-20 minutter. Retten er færdig, nar risene er kogt møre, og det meste af vasken er forsvundet.

5. Server paellaen direkte fra den varme pande, og byd groft brød til.

TIP: Gurkemeje giver retten en flot gul farve, men smager ikke af noget. Erstat evt. gurkemeje med et lille drys safran, som både farver og giver en karakteristisk smag.