Brændende kærlighed med 
kartoffel-broccoli-mos

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en elsket klassiker, som du kan gøre en god bid sundere ved at blande broccoli 
i mosen. Det gør også noget godt for farven!

Tip: Brug gerne bagekartofler til mosen. De har en god, let smuldrende konsistens, som giver en luftig mos.

Prøv også brændende kærlighed med røget laks!

Brændende kærlighed med 
kartoffel-broccoli-mos

Tid: 20 minutter. Kogetid: 20 minutter. Antal personer: 4

  • 600 g kartofler
  • 500 g broccoli
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 løg
  • 400 g bacon i et helt stykke

Til servering:

  • en håndfuld bredbladet persille
  • evt. rugbrød

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Skyl broccolien, og skær den i mindre stykker. Kog kartoflerne møre i en gryde med usaltet vand i ca. 20 minutter. Lad broccolien koge med de sidste 10 minutter. 
  2. Hæld vandet fra, og mos kartofler og broccoli direkte i gryden, gerne med en kartoffelmoser. Tilsæt mælk, smør, salt og peber.
  3. Pil og hak løgene. Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på en varm, tør pande. Lad løgene stege med til sidst.
  4. Servering: Drys løg og bacon over kartoffel-broccoli-mosen, og pynt med skyllet, plukket persille. Servér evt. med rugbrød til.

Tip: Der er ingen grund til at skære stokken af broccolien fra! Den smager præcis lige så godt og er lige så sund som toppen, og når det hele alligevel skal moses, betyder det ikke noget, at stokken er lidt grov at se på.

Find masser af gode opskrifter på lækker hverdagsmad og festlig gæstemad hver måned i SPIS BEDRE.

 Abonnement