Tarteletter med kylling og hvide asparges

Sprøde tarteletter med kylling

Mums! Tarteletter er altid en sikker vinder på frokostbordet til jul eller påske.

Lav selv tarteletterne – det er nemmere, end man lige skulle tro! Men du kan selvfølgelig også bare købe en pakke gode, færdige tarteletter.

Prøv også: Lækker hønsesalat med bacon

Tarteletter med kylling og asparges

Tid: 40 minutter. Ovntid: tarteletter: 18 minutter. Antal: 8 stk.
 
Minitarteletter:
  • 1 pakke færdig butterdej
  • 16 små muffinforme af silikone
Kyllingefyld:
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 3 laurbærblade
  • 6 hele, sorte peberkorn
Aspargessauce:
  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel

Pynt: 

  • 1 håndfuld persille 

Sådan gør du: 

  1. Minitarteletter: Tænd ovnen på 200°. Lad butterdejen tø op efter anvisningen på pakken. Skær butterdejen ud, og læg den i 8 muffinforme. Tryk dejen fast i muffinformene, skær kanten til, prik dejen med en gaffel, og sæt en form magen til oveni, så tarteletten holder formen under bagningen og ikke hæver for meget op.
  2. Bag tarteletterne i ovnen i 10 minutter, fjern herefter den øverste muffinform, og bag videre i 8 minutter, til tarteletterne er sprøde og gyldne. Hold tarteletterne lune, mens du laver fyldet.
  3. Kyllingefyld: Kog kyllingefileterne i en gryde med vand, laurbærblade og hele peberkorn i 10 minutter, til kødet er færdigkogt. Lad kyllingefileterne køle af i lagen.
  4. Aspargessauce: Smelt smørret i en lille gryde, og rør mel i til en melbolle. Hæld mælk i gryden, og rør det til en tyk masse. Tilsæt kogelagen fra kyllingen lidt ad gangen, og rør godt, til du har en tyk, opbagt sauce.
  5. Skræl de hvide asparges, og skær dem i ca. 3 cm lange stykker. Giv dem et hurtigt opkog i kogende vand i 2-3 minutter, afkøl i iskoldt vand, og dup dem tørre. Skær kyllingekødet i mundrette bidder, og vend det i saucen sammen med aspargeserne. Varm saucen godt igennem, og smag til med salt og peber.
  6. Anret fyldet i de lune tarteletter, drys med hakket persille og friskkværnet peber, og server straks.

Prøv også: Tarteletter med rejer og asparges

Kend din kylling

En frossen discountkylling til 40 kr. eller en fersk økologisk kylling til den dobblete pris? Valget er dit, men husk, at både smag, dyrevelfærd og miljøhensyn hænger sammen, når det handler om kylling.