Sliders med flæskesteg

Sliders med flæskesteg

Sliders med flæskesteg er burgere i miniformat, og disse er en sød og julet version med steg, sprøde svær, hjemmesyltet rødkål og grovkornet sennep.

Sliders med flæskesteg er et lækkert og moderne indslag på julebordet. En knap så tung og julet ret, som helt sikkert vil skabe en dejlig afveksling fra julens sul.

Sliders med flæskesteg er små burgere – er du mere til en stor, klassisk burger, så prøv denne opskrift.

Sliders med flæskesteg

Tid: 45 minutter. Hævetid, burgerboller: I alt 1¼ time. Ovntid: I alt 1 time og 20 minutter. Marinering: 30 minutter. Trækketid, syltede agurker: Mindst 1 time. Antal personer: 6

Det skal du bruge:

  • 500 g svinekam med svær
  • 1 spsk. groft salt
  • 5 laurbærblade

Burgerboller:

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 7 g salt
  • 75 g revne gulerødder
  • 100 g groft ølandshvedemel
  • ca. 250 g hvedemel
  • ½ æg til pensling
  • 2 spsk. hørfrø

Syltede agurker:

  • 3 små skoleagurker (160 g)
  • 1 dl vand
  • 1½ dl eddike, fx lagereddike eller æbleeddike
  • 3½ spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

Lynsyltet rødkål:

  • 200 g frisk rødkål
  • saft af 1 citron
  • salt

Sennepsmayonnaise:

  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. grov sennep

Sådan laver du sliders med flæskesteg:

  1. Syltede agurker: Skær agurkerne i skiver. Bland vand, eddike, sukker, salt og peber sammen, og smag lagen til. Læg agurkeskiverne i lagen i et glas med låg, og lad dem trække på køl i mindst 1 time, gerne længere.
  2. Flæskesteg: Tænd ovnen på 225°. Tjek at sværene på stegen er skåret ordentligt igennem. Er den ikke det, skal du ridse sværene helt igennem med en skarp kniv, dog uden at skære i selve kødet. Gnid flæskestegen grundigt med salt, og stik laurbærblade ned i rillerne mellem sværene.
  3. Læg stegen på en ovnrist over en bradepande med vand i bunden. Sæt den ind i ovnen, og steg den i 25 minutter, til sværen er let gylden. Skru ovntemperaturen ned til 190°, og steg videre i ca. 45 minutter, til stegen har en kernetemperatur på 65°. Er sværen ikke helt sprød, så grill den sprød og boblende på ovnens grillfunktion – hold godt øje, pludselig går det stærkt! Lad stegen hvile utildækket på et skærebræt i 10 minutter.
  4. Burgerboller: Smuldr gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk, salt, revne gulerødder og de to slags mel. Ælt dejen godt, og tilsæt evt. en smule mere hvedemel, indtil dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 45 minutter.
  5. Vej dejen af i stykker på 45 g, og form dem til 12 små boller. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade, pensl med sammenpisket æg, og drys med hørfrø. Lad bollerne hæve på pladen i 30 minutter. Tænd ovnen på 210°, og bag bollerne i ovnen i 10 minutter. Afkøl på en rist.
  6. Lynsyltet rødkål: Skyl og snit rødkålen fint. Massér den sammen med citronsaften, og krydr med salt. Lad rødkålen marinere på køl i 30 minutter.
  7. Sennepsdressing: Rør mayonnaise, honning og de to slags sennep sammen.
  8. Flæk burgerbollerne, smør dem med sennepsdressing, og læg dem sammen med skiver af flæskesteg, sprød svær, rødkål og syltede agurker.

Tip: Skal det være ekstra nemt, kan du købe små burgerboller i supermarkedet under navnet ”sliders”. Så slipper du for selv at stå med fingrene i bolledejen.

Sliders er en lækker form for fastfood – prøv også vores opskrift på kartoffelpizza.

Giv SPIS BEDRE i julegave

Lige her kan du nemt og hurtigt få styr på julegaven til veninden, din madglade mand, datter eller søn. Vi giver dig et supergodt tilbud på SPIS BEDRE, hvor du sparer mellem 150-450 kr. KØB her!