Tærte med aubergine, rød peberfrugt og chorizo

Tærte med aubergine

En lækker tærte der luner i kulden

Tærte med aubergine, rød peberfrugt og chorizo

Tid: 45 minutter. Hviletid, dej: 30 + 30 minutter. Ovntid: 30-35 minutter. Antal personer: 4

Vild med tærte? Vi har mange forskellige opskrifter på tærter!

Med denne tærte får du masser af lækre grøntsager, samtidig med at tærten er et sprødt og smagfuldt aftensmåltid, som hele familien vil elske. Du kan servere tærten til frokost eller som hovedret med en stor skål frisk grøn salat til. Tærten smager også dejligt kold dagen efter, hvor den kan bruges i madpakken.

Tærtedej:
• 75 g grahamsmel
• 125 g hvedemel
• 1 tsk salt
• 75 g koldt smør
• ¾ dl mælk
• tærteform, ca. 26 cm i diameter (eller
en firkantet form på ca. 20 x 30 cm)
Fyld:
• 1-2 auberginer
• ca. 2 spsk olivenolie
• 2 peberfrugter
• 35 g tørret chorizopølse
• 2 æg
• 1½ dl syrnet fløde 9 % (eller cremefraiche 9 %)
• 2 fed hvidløg
• 1 tsk salt samt friskkværnet peber
Tilbehør:
• evt. frisk basilikum

 

Sådan gør du:
1. Tærtedej: Bland grahamsmel, hvedemel og salt. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet, til det ligner savsmuld. Tilsæt mælken, og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen ud til en flad cirkel, pak den ind i film, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så den passer til tærteformen. Tryk dejen ud i formen, så den dækker bund og sider, og sæt den på køl i 30 minutter.
3. Fyld: Tænd ovnen på grill. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, læg dem tæt på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med lidt olie. Læg også de hele peberfrugter på bagepladen, og pensl dem med olie. Hvis der ikke er plads til alle aubergineskiver, må de grilles ad to omgange.
4. Grill auberginerne i ovnen, til de er brune. Vend dem, pensl dem på den anden side, og grill igen. Vend løbende peberfrugterne, så de bliver stegt mørke på alle sider. Tag auberginer og peberfrugter ud, når de er møre og faldet lidt sammen, og lad dem køle af på en tallerken.
5. Sæt ovnen på 180°. Prik den kolde dej i tærteformen med en gaffel, og forbag den i ovnen i 15 minutter.
6. Tag tærteformen ud af ovnen, og læg aubergineskiverne taglagt i formen. Fjern evt. skind fra chorizoen, og skær den i små tern. Drys ternene ud over auberginerne.
7. Fjern stilke og kerner fra peberfrugterne, men lad gerne skindet sidde. Blend peberfrugterne med æg, syrnet fløde, knust hvidløg og salt i en blender/foodprocessor. Hæld massen over tærten. Løft auberginerne lidt, og bank let på formen, så massen fordeles.
8. Bag tærten i ca. 15-20 minutter, til peberfrugtmassen lige akkurat er blevet fast. Pynt evt. med frisk basilikum.

Andre tærter: Prøv en sød tærte med chokolade
 

Kalveculotte med rosmarin og hvidløg

Græsk farsbrød med feta

Kalveculotte med
rosmarin og hvidløg

Bønnegryde med chili
og chokolade