Kartoffel-porre-suppe med rodfrugtchips

Kartoffel-porre-suppe

Kartoffel-porre-suppe er en efterårsfavorit. Her får suppen lidt knas fra sprøde rodfrugtchips.

Med kun fem ingredienser kan du lave en dejlig cremet suppe med masser af næring.

Kartoffelsuppen kan både bruges til forret og hovedret. Hvis du serverer den som hovedret, kan du lave et lækkert hjemmebagt brød og servere det til tilbehør.

Hvad med en vietnamesisk suppe? Denne lækre pho-suppe serveres med tynde skiver oksebryst.

Kartoffel-porre-suppe med rodfrugtchips

Tid: 20 minutter. Kogetid: 20-30 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til kartoffel-porre-suppe med rodfrugtchips:
• 800 g skrællekartofler
• 1 bundt porrer
• 2 spsk smør
• 3 kviste frisk timian
• 1 laurbærblad

Til servering:
• 1 pose rodfrugtchips (Du kan også nemt lave rodfrugtchips selv - se opskriften her!)

Sådan laver du kartoffel-porre-suppe med rodfrugtchips:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Flæk porrerne på langs, skyl dem grundigt, og skær dem i små stykker. Svits kartofl er og porrer i smør i en stor gryde, til porrerne falder lidt sammen, og det begynder at dufte.
  2. Tilsæt 1½ l vand, timiankviste og laurbærblad, og lad suppen koge med låget ikke helt lagt på i 20-30 minutter, til kartofl er og porrer er helt møre.
  3. Tag timian og laurbærblad op af suppen, og blend den (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er helt glat og ensartet.
  4. Smag suppen til med salt og peber, og server i skåle med et drys rodfrugtchips og godt brød som tilbehør.

Tip: I stedet for vand kan du koge kartofler og porrer i 1½ l god grøntsagsbouillon.

Servér eventuelt suppen med det her saftige grydebrød.