Cremet blomkålssuppe med pinjekerner

Cremet blomkålssuppe med pinjekerner

En fløjlsblød og mild suppe med kål og kartofler, som mætter og varmer i en kold tid.

Læserpanel: Louise Linder, 27 år: ”Suppen var god og mild og meget nem at lave. Jeg tilsatte lidt hvidløg og ekstra citron. Super-lækkert med grønkålschips!”

Prøv også opskriften: Kartoffel-porresuppe med rodfrugtchips

Blomkålssuppe med sprød topping

Tid: 35 minutter. Kogetid: Ca. 20 minutter. Ovntid, grønkålschips: 15 minutter. Antal personer: 4

  • 1 blomkål (ca. 400 g)
  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 5 dl sødmælk
  • saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber

Grønkålschip: 

  • 125 g friskhakket renset
  • grønkål (ca. ½ pose)
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Til servering:

  • 50 g pinjekerner
  • groft fuldkornsbrød

Sådan laver du blomskålssuppe:

  1. Rens blomkål, og skær den i små buketter. Skræl kartoflen, og skær den i tern. Pil og hak løget.
  2. Opvarm en gryde med olie, og steg blomkål, kartofler og løg let ved middel varme i 2-3 minutter. Hæld bouillon og mælk i gryden, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad gryden småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
  3. Blend suppen jævn og glat, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
  4. Grønkålschips: Tænd ovnen på 150°. Skyl og tør grønkålen. Vend den med 2 spsk. olivenolie og lidt salt, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Steg grønkålen i ovnen i 15 minutter, til den er helt sprød og lækker. Hold øje undervejs – kålen skifter farve til vissengrøn, men må ikke blive for mørk.
  5. Servering: Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Anret den skoldhede suppe i 4 portionsskåle, og top med de sprøde grønkålschips og ristede pinjekerner. Servér straks med fuldkornsbrød til.

Prøv også: Kartoffelsuppe med bacon-rugbrødstopping