Ærtesuppe med ristet rugbrød med urtesalt

Delikat ærtesuppe, som enten kan serveres varm eller iskold.

Ærtesuppe er nemt og hurtigt at lave, fordi alle ingredienserne blot skal i samme gryde. Du kan tilsætte ekstra grøntsager til ærtesuppen, fx broccoli eller porre. Suppen blendes til sidst, så konsistensen bliver stadig cremet.

Prøv også: Kartoffel-porre-suppe med rodfrugtchips

Opskrift på ærtesuppe med ristet rugbrød med urtesalt

Tid: 30 minutter. (Kogetid: 30 minutter.) Antal personer: 6

Ærtesuppe
• 1 løg
• 2 bagekartofler
• 1 fed hvidløg
• 1l vand
• 2 terninger økologisk hønsebouillon fra Knorr Organic
• 500g frosne ærter
• 1 bundt mynte
• ½ iceberg
• salt og friskkværnet peber

Rugbrødstrekanter med urtesalt:
• 3 skiver groft rugbrød
• 3 spsk. rapsolie
• 1 spsk. urtesalt

Sådan laver du ærtesuppe

1. Pil løget, og skræl kartoflerne. Skær begge dele i grove tern. Pil og hak hvidløget. Kog løg, kartofler og hvidløg i 1l vand tilsat 2 bouillonterninger. Kog det 20 minutter under låg. Tilsæt ærter, og lad dem koge med i gryden uden låg i 10 minutter.

2. Skyl mynte og iceberg, og hak begge dele groft. Vend det i suppen.

3. Blend suppen med en stavblender, til den bliver helt jævn. Smag til med salt og peber.

4. Rugbrødstrekanter: Tænd ovnen på 200°. Pensl brødet med olie, og drys urtesalt på. Skær brødet i trekanter og læg dem på bagepapir på en bageplade. Rist dem i ovnen i 8-10 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.

Prøv også: Ærtesuppe med chili, ingefær og kokosmælk