Sprøde kernestykker

Sprøde kernestykker

Sunde og dejligt mættende boller, der kan bruges til det meste – til morgen, frokost og aftensmad og med og uden pålæg.

Disse skønne kernestykker mætter godt og passer perfekt på et veldækket brunchbord, i madpakken eller som tilbehør til suppe eller salat. Bollerne kan sagtens fryses, så tøv ikke med at lave dobbeltportion. 

Prøv også: Boller med havregryn og hørfrø 

Kernestykker 

Hævetid: 6 + 2 timer. Bagetid: 15-20 minutter. Antal: 14 stk.

  • 3 dl varmt vand
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 3 tsk. salt
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 1 spsk. citronsaft
  • 20 g gær
  • 100 g speltflager
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1½ dl soltørrede tranebær
  • ca. 550-600 g godt hvedemel
  • æg + vand til pensling

Fremgangsmåde: 

  1. Bland vand, yoghurt, salt, sirup og citronsaft, og rør gæren ud i blandingen.
  2. Rør alle kerner og tranebær i og derefter melet, lidt ad gangen.
  3. Tilsæt så meget mel, at dejen lige kan æltes med melede hænder, men den skal være blød og fugtig. Kom den i en oliesmurt skål, og dæk med film. Lad den hæve et køligt sted (køleskab) i mindst 6 timer eller natten over.
  4. Tag den ud, og lad den stå på køkkenbordet i ½-1 time.
  5. Vip dejen ud på et melstrøet bord, og skær den i trekantede stykker eller3 aflange brød (ælt endelig ikke dejen nu!). Lad den efterhæve på pladen i ca. ½ time ved stuetemperatur.
  6. Pensl oversiden med en blanding af vand og æg, og drys med speltflager eller mel.
  7. Bag kernestykkerne midt i ovnen ved 220° i 15-20 minutter, og lad dem køle af på en rist. Kan fryses.

Surdej - få succes med dit bagværk!