Müsliboller – lækkert hjemmebag

Müsliboller – opskrift på lækre hjemmebagte boller

Få opskriften på rustikke müsliboller, som snildt kan bruges på morgenbordet eller som et dejligt mellemmåltid.

Er du ikke til rosiner, kan de sagtens undlades. Du kan også vælge at skifte dem ud med tranebær, dadler eller måske chokolade. 

Se også: Koldhævede boller med hørfrø og havregryn 

Opskrift på müsliboller: 

Ca. 12 stk.

  • 25 g gær
  • 5 dl lunet vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk. salt
  • 75 g hakkede valnødder
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl græskarkerner
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • ca. 150 g hvedemel
  • olie til formen

Sådan laver du müsliboller:  

  1. Opløs gæren i lunet vand, og kom olie, salt, valnødder, hasselnøddeflager, havregryn, rosiner og græskarkerner i.
  2. Rør til sidst begge slags mel i, og sæt dejen til at hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.
  3. Kom bollerne i smurte muffinforme, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
  4. Bag bollerne ved 200° varmluft i ca. 20-25 minutter, eller til de er gennembagte.
  5. Vend dem ud af formen, og bag dem evt. i yderligere 3-5 minutter med bunden i vejret. Spis dem lune eller kolde.

Prøv også: Verdens bedste grydebrød