Fletbrød med pesto

Pesto fletbroed

Lav et smukt fletbrød med masser af skøn pesto-smag.

Der er intet som et lækkert, friskbagt brød. Og det her smukke fletbrød med pesto er perfekt tilbehør til dejlig, let sommermad.

Opskrift på fletbrød med pesto

Hævetid: 2 x 1 time Bagning: 20 min. 1 stk.

  • 20 g gær
  • 1¾ dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • Ca. 300 g hvedemel
  • 4 spsk grøn pesto
  • 1 pose frisk mozzarella

Prøv også: Krydret brydebrød med mozzarella og cheddar 

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt salt, sukker og olie.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.
  3. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  4. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant på størrelse med en bradepande. Smør pesto på dejen og læg mozzarella, skåret i meget tynde skiver ovenpå. Rul dejen sammen til en roulade og flæk den på langs, men så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno dejstrimlerne og læg brødet på en bageplade.
  5. Lad brødet hæve lunt i 1 time.
  6. Sæt det i ovnen ved 225 grader, sænk temperaturen til 175 grader og bag brødet i ca. 20 min., til det er gyldent og sprødt. Pas på, at pestoen ikke brændes. Nyd brødet f.eks. til salat og varme retter.

Prøv også: Bag lækre pesto-snegle!