Risengrød med vanilje og honningristet nøddeknas

Højsæsonen for risengrød er lige om hjørnet, men de mælkekogte ris deler ofte vandene ved middagsbordet. Men denne nyfortolkning med vanilje og honningristet nøddeknas skal nok få grøden til at glide ned hos de fleste!

Kog grøden med en vaniljestang, og udskift kanelsukkeret med knasende, honningristede nødder, friske æbletern og et drys rosiner. Hvis der bliver noget tilovers, smager vaniljegrøden også skønt kold dagen efter, fx som lækker morgenmad. Du kan bruge grøden som morgenmad, aftensmad eller dessert i mindre portioner, enten lun eller afkølet, og røre den med lidt dulce de leche (karamelcreme) eller hakket mørk chokolade.

Risengrød med vanilje og honningristet nøddeknas

Tid: 20 minutter. Kogetid: Ca. 50 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til risengrød:

1 vaniljestang

2 dl grødris

1 l sødmælk

2-3 spsk. sukker

Honningristede mandler og kerner:

100 g mandler

50 g solsikkekerner

50 g græskarkerner

4 spsk. flydende honning

Til servering:

1 æble

50 g rosiner

Sådan laver du risengrød:

  1. Flæk vaniljestangen, og læg den i en stor gryde sammen med grødris og mælk. Kog blandingen ved svag varme under låg i ca. 50 minutter. Rør ofte rundt i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden af gryden.
  2. Fisk vaniljestangen op af grøden, rør sukkeret i, og tag gryden af varmen.
  3. Honningristede mandler og kerner: Rist mandler, solsikke- og græskarkerner på en tør pande, til de begynder at dufte og tager lidt farve. Hæld honning på panden, og vend det hele rundt i et par minutter.
  4. Fordel mandel-kerne-massen på et stykke bagepapir i et jævnt lag, og lad den stivne.
  5. Hak mandel-kerne-blandingen i mindre stykker, eller skær den i tynde stænger.
  6. Servering: Skær æblet i små tern. Servér grøden varm, og drys med æbletern, rosiner og honningristede mandler og kerner.

Oplever du tit problemer med, at din grød brænder på? Sådan undgår du, at din risengrød brænder på. 

Prøv også: Drømmekage med sprød Twix

Giv SPIS BEDRE i julegave

Lige her kan du nemt og hurtigt få styr på julegaven til veninden, din madglade mand, datter eller søn. Vi giver dig et supergodt tilbud på SPIS BEDRE, hvor du sparer mellem 150-450 kr. KØB her!