Pandekager med kokos og blåbær

Pandekager med kokos

Pandekager smager godt, næsten uanset hvilken udgave de laves i. Prøv en spændende version med kokosmel, der giver en god struktur til dejen.

Findes der noget bedre end pandekager? Nej, vel! De er simple at lave og smager fantastisk - uanset hvordan du laver dem. Disse kokospandekager er dejlige på brunchbordet eller som dessert efter et let måltid.

Flere opskrifter på pandekager - se her!

Pandekager med kokos, blåbær og pære

Tid: 30 minutter. Hviletid: 15 minutter. Antal personer: 4

  • 225 g speltmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g kokosmel
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. honning
  • 4 æg
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl kokosmælk
  • olie til stegning
  • evt. kokosmel til drys

Pærer og blåbær:

  • 1 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 100 g rørsukker
  • 2 pærer
  • 125 g friske blåbær

Sirupsskyr:

  • 2 dl skyr
  • 3 spsk. Ahornsirup

Sådan gør du:

  1. Bland speltmel, bagepulver, kokosmel og salt i en skål. Tilsæt honning, æg, mælk og kokosmælk, og pisk dejen sammen, til den er ensartet. Lad den hvile i 15 minutter.
  2. Opvarm en pande med lidt olie. Sæt 2 spsk. dej på panden, og bred dejen ud til en lille pandekage på ca. 8-9 cm i diameter. Bag pandekagen i 2-3 minutter på hver side. Gentag med resten af dejen.

  3. Pærer og blåbær: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vand og sukker i en gryde. Tilsæt vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Kog sukkerlagen sammen i ca. 15 minutter, til den tykner let.

  4. Skyl pærer og blåbær. Skær pærerne over, fjern kernehusene, og skær pærerne i tynde både. Skru ned for sukkerlagen i gryden, og tilsæt pærer og blåbær. Lad det simre i 6-8 minutter.

  5. Sirupsskyr: Rør skyr sammen med ahornsirup.

  6. Anret pandekagerne i en stak med pærer og blåbær på toppen. Drys evt. med kokosmel, og servér sirupsskyr til.

Vild med søde sager til morgenmad? Prøv også vores klassiske vafler med bærcreme.