Chiagrød med hindbær og skyr

Chiagrød med hindbær, skyr og quinoa

Chiagrød er nem og sund morgenmad. Det lille chiafrø er rig på protein, antioxidanter og vitaminer og indeholder flere af de sunde omega-3-fedtstoffer end nogen anden naturlig kilde.

Kold grød, bagt grød, kogt grød ... Grød har fået et hyggeligt comeback i køkkenet og er en nem og sund måde at starte dagen på. Leder du efter et alternativt til den klassiske havregrød, så giv den sunde chiagrød et forsøg. Én ting er meget vigtigt, når du laver grød: Gå aldrig ned på lækker topping! 

Opskrift på chiagrød

Tid: 20 minutter. Hviletid på køl: Natten over. Antal personer: 2

  • 4 spsk. chiafrø
  • 2 dl mandelmælk (usødet)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 115 g frosne hindbær
  • 1-2 spsk. agavesirup
  • 1 dl skyr

Smørristede havregryn:

  • 125 g grovvalsede havregryn
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1 knivspids salt
  • Til servering:
  • 4 spsk. skyr
  • 10 hindbær
  • 6 brombær
  • 2 spsk. poppet quinoa

Sådan laver du chiagrød

  1. Rør chiafrø, mandelmælk og vaniljepulver sammen i en skål eller et patentglas. Læg låg på, og sæt blandingen på køl til næste morgen. Chiafrøene opsuger væden i løbet af natten.
  2. Blend den kolde chiafrøblanding sammen med frosne hindbær og sirup i en blender eller foodprocessor, så du får en cremet grød. Rør derefter skyr i grøden med en ske.
  3. Smørristede havregryn: Rist havregryn i smør på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt ahornsirup, og rør rundt. Rist blandingen i yderligere 2-3 minutter, til havregrynene er let gyldne. Spred dem ud på et ark bagepapir, og lad dem køle helt af.
  4. Servering: Fordel et lag smørristede havregryn i bunden af 2 portionsglas. Hæld chiagrød over, og top med skyr. Pynt med friske bær og poppet quinoa.

Tip! Såvel chiafrø som poppet quinoa kan købes i velassorterede supermarkeder, helsekostbutikker og hos Søstrene Grene, fx af mærket Toftkær. Usødet mandelmælk fås i velassorterede supermarkeder.

Prøv også: Supernem køleskabskabsgrød med hindbær og kokos