Hjemmebagte flutes

Et hjemmebagt flute kan løfte ethvert måltid til nye højder. Vi har fået fingre i en opskrift på flutes med sprød succesgaranti!

Servér det let krydrede flute som tilbehør til en rygende varm suppe eller sammen med oliven, tomater og charcuteri som en let anretning.

Prøv også: Koldhævede ølandshvedeboller 

Hjemmebagte flutes

Tid: 20 minutter. Hævetid: Mindst 6 timer + 1½ time. Bagetid: 20 minutter. Antal: 3 stk.

Det skal du bruge til hjemmebagte flutes:

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. sirup
  • 150 g sigtemel
  • 2 spsk. græskarkerneolie
  • 2½ dl græskarkerner
  • ca. 300 g hvedemel

Prøv også: Focaccia med tomat og rosmarin

Sådan laver du hjemmebagte flutes: 

  1. Opløs gæren i vandet. Rør salt, spidskommen, sirup, sigtemel, olie og grofthakkede græskarkerner i. Ælt hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er smidig og ikke alt for fast. Ælt dejen rigtig godt. 
  2. Læg dejen i en oliesmurt skål, og dæk den med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 6 timer eller gerne til næste dag. 
  3. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå i skålen på køkkenbordet i ½ time. 
  4. Vip dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i 3 lige store stykker. Form dem med mel på hænderne til 3 flutes, og løft dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Rids flutene på skrå med en skarp kniv, og lad dem hæve tildækket på bagepladen i 1 time. 
  5. Pensl flutene med vand, og drys med et tyndt lag hvedemel. Bag flutene i en 225° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.

Tip! Græskarkerneolien i dejen kan sagtens udskiftes med almindelig olivenolie.