Boller med tørret frugt

Boller med tørret frugt

Du kan sagtens bage lækre og luftige boller uden at få dej på fingrene. Rør dejen hurtigt sammen med en ske, og lad den hæve natten over – så udvikler dejen sig helt af sig selv, som var den blevet æltet godt og længe.

Det helt geniale ved de her boller er, at de ikke skal æltes, så du slipper for klistret dej på fingrene. Det er bare at røre dejen sammen og lade den hæve mindst otte timer. Du kan lave dejen om aftenen og bage bollerne, når du står op næste morgen. Så er der friskbagt morgenbrød til hele familien!

Bollerne skal laves i en bradepande og vokser sammen, når du bager dem. De er sprøde på toppen og dejligt bløde i siderne, når du brækker dem af fra de andre boller.

Prøv også: Grove boller med hytteost og spinat

Boller med tørret frugt

Tid: 10 minutter. Hævetid: Mindst 8 timer. Bagetid: 30 minutter. Antal: 12 boller

Prøv også:

Det skal du bruge til boller med tørret frugt:

  • 15 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 3 dl koldt vand
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 12 tørrede abrikoser
  • 50 g valnøddekerner
  • 30 g soltørrede tranebær
  • 200 g fuldkornshvedemel, gerne italiensk
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie
  • en lille bradepande, 20 x 30 cm

Prøv også: Grydebrød med grahamsmel og havregryn

Pensling og drys:

  • 1 æg
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. birkes
  • 2 spsk. havregryn

Sådan laver du boller med tørret frugt

  1. Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og yoghurt. Skær abrikoserne i mindre stykker, hak valnødderne groft, og rør abrikoser, valnødder og tranebær i gærblandingen. Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel, og rør dejen godt sammen med en ske.
  2. Dryp en stor, ren skål med olie, og hæld dejen over i skålen. Lad den hæve tildækket i køleskabet eller et andet køligt sted i mindst 8 timer (gerne natten over).
  3. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Form boller af dejen med 2 spiseskeer, og sæt dem på bagepapiret så tæt, at de næsten rører hinanden.
  4. Pensling og drys: Pensl bollerne med æg, og drys med birkes, græskarkerner og havregryn. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Kunne du lide opskriften? Du finder mange flere i magasinet SPIS BEDRE. Få et godt abonnementstilbud her!