Ristede kartofler med indiske krydderier

Ristede kartofler med indiske krydderier

Ristede kartofler med indiske krydderier emmer af smag, og de er perfekte som tilbehør til både lam, gris og fjerkræ.

Ristede kartofler med indiske krydderier har et dejligt sprødt ydre, der ledsages af en cremet sauce af kokosmælk. De spæde kartofler behandles nænsomt, så de bevarer deres friske vitaminer og lækre konsistens.

Kartofler med krydderier smager fantastisk, men det gør traditionelle ovnbagte kartofler med urter altså også!

Ristede kartofler med indiske krydderier

Tid: 25 minutter. Antal personer: 2

Det skal du bruge:

  • 600 g små kartofler
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 2 tsk. sennepsfrø
  • olie til stegning
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 lille dåse kokosmælk (ca. 160 ml)
  • salt
  • 1 lille håndfuld frisk koriander

Tilbehør:

  • evt. naanbrød

Sådan laver du ristede kartofler med indiske krydderier:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre i gryden et kort øjeblik.
  2. Rist korianderfrø og sennepsfrø i lidt olie på en pande, til det dufter. Tilsæt de kogte kartofler, chiliflager og gurkemeje, og rist kartoflerne, til de er gyldne og sprøde. Læg de ristede kartofler over i en skål.
  3. Hæld kokosmælk på panden, og giv den et kort opkog, så kokosmælken tager smag fra de tilbageværende krydderier. Krydr med salt.
  4. Hæld den krydrede kokosmælk fra panden over kartoflerne i skålen, og drys med plukket korian­der. Servér straks, og spis evt. naanbrød til.

Tip: Du kan også sagtens bruge en rest kartofler fra aftensmaden dagen før. Så undgår du madspild!

Ristede kartofler med indiske krydderier kan fx serveres til denne lammeculotte.