Lun kartoffelsalat med rygeostdressing

Lun kartoffelsalat med rygeostdressing

Kartoffelsalat er smagen af dansk sommer

Opskrift på lun kartoffelsalat med rygeostdressing

Tid: 35 minutter. Antal personer: 6
Bryder du dig ikke om rygeost, kan du erstatte rygeosten med 1 dl cremefraiche 38 % rørt sammen med ½ dl god mayonnaise.

• 1½ kg nye små kartofler
Rygeostdressing:
• 150 g rygeost
• 2 spsk cremefraiche 38 %
• 1 dl mælk
• 1 tsk kommen
• 1 lille bakke karse
• 1 lille bundt purløg
• 1 citron, usprøjtet
• salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
1. Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Rygeostdressing: Rør rygeost sammen med cremefraiche, mælk og kommen.
3. Hak karse og purløg fint. Riv skallen af citronen fint. Rør krydderurter og citronskal i rygeostdressingen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kartoflerne, mens de endnu er lune.