Kartoffelmos – opskrift på tre lækre varianter

Kartoffelmos – opskrift på tre lækre varianter

Kartoffelmos smager skønt, og det kan faktisk laves på mange forskellige spændende måder. Her får du én grundopskrift, der kan blive til tre forskellige smagsvarianter.

Giv din kartoffelmos et pift, så den får ekstra smag samt en flot farve. Du kan tilføje peberrod, persille eller gulerødder og spidskommen alt efter, hvad der passer bedst til den ret, du skal lave.

Kartoffelmos kan fx bruges til brændende kærlighed – prøv vores lækre opskrift!

Kartoffelmos – opskrift på tre lækre varianter

Tid: 20 minutter. Kogetid: 20 minutter. Antal personer: 4

Grundopskrift på kartoffelmos med rodfrugter:

  • 500 g bagekartofler
  • 200 g knoldselleri
  • 150 g pastinakker
  • 100 g jordskokker
  • 3-4 dl sødmælk
  • 100 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartoffelmos:

  1. Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
  2. Hæld vandet fra, og mos kartofler og rodfrugter med en gaffel eller en kartoffelmoser sammen med mælk
  3. og smør. Smag til med salt og peber.

Variation 1 – kartoffelmos med peberrod:

  • 1 portion mos (følg grundopskriften)
  • 6 cm frisk peberrod
  1. Skræl peberroden, og riv den fint. Vend det i den færdige mos.

Variation 2 – kartoffelmos med persille:

  • 1 portion mos (følg grundopskriften)
  • 8 spsk. friskhakket persille
  1. Pisk den færdige mos ekstra godt igennem med et piskeris.
  2. Rør persille i lige før servering, og drys også med persille.

Variation 3 – kartoffelmos med gulerødder og spidskommen:

  • 1 portion mos (følg grundopskriften)
  • 2 store gulerødder
  • 2 spsk. spidskommen
  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kog dem i spilkogende, saltet vand i 1 minut.
  2. Lad gulerødderne dryppe af i en sigte, og vend dem i den færdige mos. Smag til med spidskommen.

Kartoffelmos kan serveres til stort set alt slags kød – lav fx denne opskrift på mørbrad med kartoffelmos!